Merisärkkä Presents

Yölintu

wiggle
21syys
/ Liput: Ennakko 24€ | Ovelta 26€ / Ovet: 21 / Showtime:
Yölintu Merisärkällä

Esittely

Yölinnun perustivat vuonna 1992 Simo Silmu ja Markus Kuusijoensuu. Bändi on saavuttanut uransa aikana suosion, johon harva yltää. Yölinnun keikkamäärät ovat vuosien saatossa hiponeet tähtitieteellisiä lukuja ja levytysrintamalta on satanut kultaa ja platinaa. Simo Silmun syvät tulkinnat ja yhtyeen soitanta osuvat suomalaisten sydämiin.

Yölinnun albumeja on myyty n. 400 000 kappaletta. Ryhmä on julkaissut lukuisia studioalbumeja, muutamia kokoelma-albumeja ja kymmenittäin singlejä. Tuotantoon sisältyy myös Rauli ”Badding” Somerjoen kappaleista koostuva ”Iso lemmen pala – Baddingin jalanjäljissä” -albumi. Yölintu on pokannut kahdeksan kultalevyä, viisi platinaa ja yhden tuplaplatinalevyn. Heidän menestynein studioalbuminsa on vuoden 1998 Tositarkoituksella, jota on myyty lähes 96 000 kappaletta. Lisäksi Simo Silmu on julkaissut kolme sooloalbumia.

Siiveniskut ovat jättäneet jälkensä Suomi-iskelmän historiaan, ja edelleen Yölintu jatkaa vahvaa liitoaan iskelmätaivaalla! Keikkaohjelmisto uudistuu, mukana on uutta musaa ja ilman muuta alkuaikojen hittejä – hyvinä lämmittelyiskuina; Kaikki kohdallaan, Mahdunko maailmaas, TV:n kokoinen haitari, Tositarkoituksella, Liian suuri city, Haamukipua, Sitä saa mitä tilaa, Rakkaus on sininen, Tää on rankkaa, Mä putoan, Preussinpunaista, Haavoittumaton…ja uusimpana esimerkiksi Lunta tupaan!

– Omaa musaa omalla tyylillä. Iskelmän suomenhevonen ei hyydy, valottaa Yölintu.

Yölintu lähtee mittavalle konserttikierrokselle huhtikuussa 2024. Yölintu noin 30 vuotta

Jaa kaverille

Tapahtumapaikka

Viihdekeskus Merisärkkä
Pakkainpolku 20
85100 Kalajoki

Puh 08 - 466667
info@merisarkka.fi