Merisärkkä Presents

Jari Sillänpää

wiggle
06heinä
/ Liput: Ennakkoon 25€ | Ovelta 28€ / Ovet: 21:00 / Showtime:
Jari Sillänpää Merisärkällä

Esittely

JARI SILLANPÄÄ ON KAIKKIEN AIKOJEN ISKELMÄTÄHTI.

Jari Sillanpää – houkutus, johon on ilo langeta

Sulavin, kissamaisen kevein tanssiaskelin hän saapuu estradille, valloittaa lavan tajunnanräjäyttävällä karismallaan ja ilta illan jälkeen hänen lahjakkuudestaan ja äänensä kauniista soinnista hurmaantunut yleisö puhkeaa jälleen kerran raikuviin suosionosoituksiin.

Ruotsissa, Ludvikassa elokuun 16. päivä vuonna 1965 syntynyt Jari Veikko Sillanpää on kiistatta yksi Suomen rakastetuimmista, suosituimmista ja seuratuimmista viihdetaiteilijoista, ellei jopa se kaikkein rakastetuin. Tähtimerkilleen tyypillisenä leijonana Jari tietää kuka hän on, mitä hän haluaa ja nauttii täysin siemauksin saamansa huomion tuomasta suloisesta lämmöstä.

Vihdissä nykyään asustelevan veijarin tie kotona oven takana piilossa laulavasta pikkupojasta viihdetaivaan kirkkaimpaan kärkeen kulki Luulajan lapsi- ja nuorisokuorojen, Barcelonan mallintöiden ja ruotsinlaivoilla karaokea laulaneen baarimikon hommien kautta Seinäjoen Tangomarkkinoille, missä hän prinssivuotensa jälkeen kruunautti itsensä tangokuninkaaksi vuonna 1995.

Sittemmin useimmat muutkin hänen unelmistaan ovat toteutuneet ja hän on saavuttanut lähes kaiken, mitä esiintyvä artisti saattaa toivoa. Hänen esikoislevynsä Jari Sillanpää on edelleen Suomen myydyin äänite, sitä on myyty yli 272 940 kpl ja hänen 12. pitkäsoittonsa ilmestyy lokakuussa 2011. Lukuisien lehtijuttujen, radio- ja tv-ohjelmien lisäksi hänestä on julkaistu hauska dokumentaarinen video, tyylikäs konsertti -DVD sekä kolme hyvin erityyppistä kirjaa.

Erilaisia kunniamainintoja ja palkintoja Jari on pokannut vuosien varrella lukuisia, takan reunalta löytyy mm. kolme Emma-patsasta. Vuonna 2005 hänet palkittiin sekä Tango Finlandialla että Iskelmä-Finlandialla, molemmat voittorahat tämä intohimoinen suunnittelija ja impulsiivinen idealisti käytti kotinsa remontoimiseen.

Sen lisäksi, että koko kehollaan ja täydestä sydämestä musiikkiin eläytyvä Jari väläyttelee synnynnäisiä näyttelijän ja koomikon lahjojaan konserteissaan, hänet on nähty myös teatterin lavalla. Vuonna 1997 hän esitti pääosaa Seinäjoen Kaupunginteatterin Andrew Lloyd Webber -musikaalissa Aspects of Love ja valloitti kriittisen teatteriyleisön hurmaavana Alexina. Myös elokuvan tekeminen kiinnostaisi Jaria edelleen, mutta sen tiimoilta palaset eivät ole vielä loksahtaneet kohdilleen.

Tämä kilpauintia nuorukaisena tosissaan harrastanut monilahjakkuus voitti vuonna 1997 Romaniassa pidetyn kansainvälisen laulukilpailun toisen pääpalkinnon kauniilla voimaballadilla Remember me. Lisäksi yksi Jarin hartaimmista haaveista toteutui, kun hän sai edustaa Suomea Eurovision laulukilpailuissa Turkissa vuonna 2004. Kilpailuviisuna kuultiin Jarin ja Mika Toivasen yhteistyön tuloksena syntynyt vauhdikas Takes 2 to tango. Jarin riemuksi tämä tapahtui samana vuonna, kun hänen suuri idolinsa Abba vietti oman voittonsa 30-vuotisjuhlavuotta.

Lukuisten lava-, festivaali- ja ravintolakeikkojen lisäksi supersuositun Jari Sillanpään yli 16-vuotiseen viihdyttäjän uraan mahtuu hurja määrä toinen toistaan loisteliaampia konsertti- ja showkiertueita, joilla hän on osoittanut loputtoman monipuolisuutensa, herkkyytensä ja kunnioitettavan kykynsä nauraa itselleen. Omien henkiläkohtaisten projektiensa lisäksi hän on tehnyt mm. kaksi massiivista, suuren suosion saavuttanutta MeStarat -showkiertuetta lapsuuden idolinsa ja koko kansan sinivalkoisen äänen Katri Helenan kanssa.

Haasteita kaihtamattoman Jarin eräs aluevaltaus on lantioita letkeästi keinuttava latinomusiikki. Lokakuussa 2008 julkaistiin Suomen syksyä piristänyt Al Ritmo Latino -livealbumi ja Jari kiersi samannimisellä upealla konserttikiertueella loistavan kuubalais-suomalaisen orkesterinsa kanssa ympäri Suomen. Tämän tunnelmallisen lattari-iloittelun näki ja koki n. 41 tuhatta kuulijaa yhteensä 40 konsertissa, joista yksi nähtiin Espanjassa, kaksi Ruotsissa ja viisi laivoilla.

Jaa kaverille

Tapahtumapaikka

Viihdekeskus Merisärkkä
Pakkainpolku 20
85100 Kalajoki

Puh 08 - 466667
info@merisarkka.fi